CODESYS - the IEC 61131-3 automation software

Welcome to the official CODESYS Forum by 3S-Smart Software Solutions GmbH | A member of the CODESYS Group
Deutsche Version English version russian version 
It is currently Fri Dec 06, 2019 11:50 pm

All times are UTC+01:00




Post new topic  Reply to topic  [ 7 posts ] 
Author Message
 Post subject: Licensing question
PostPosted: Fri Oct 07, 2016 5:22 pm 
Offline

Joined: Thu Aug 18, 2016 4:32 pm
Posts: 29
I just bought a license and didn't realize I needed a security key... will any USB dongle work, or do I have to buy the one from CodeSys? Also, does the key go into my computer, or does it go into the RaspberryPI?


Top
   
 Post subject: Re: Licensing question
PostPosted: Fri Oct 07, 2016 6:19 pm 
Offline
Site Admin

Joined: Mon Sep 05, 2005 9:42 am
Posts: 3561
Hi,
you have the choice, either activate the ticket as 'softlicense' then you will not need this runtime key.
(http://store.codesys.com/accessories/co ... mpakt.html)
Using the runtime license key is optional - if you need a portable license (the PI which has the key plugged is licensed)
then USB Runtime Key is a good option.
See the how to license FAQ:
viewtopic.php?f=22&t=5641&p=10688#p10688
and do not Forget to generate your backup license after activation.

BR
Edwin


Top
   
 Post subject: Re: Licensing question
PostPosted: Wed Jul 05, 2017 3:47 am 
Offline

Joined: Wed Apr 20, 2011 1:48 pm
Posts: 29
Dear Edwin,
Which licensing(Soft license or compact key-USB dongle) will be better to port the license from one system to another?

In case of hardware failure or some some other reason, if I would like to carry the license from one system to another(for example BeagleBone Black).
Regards,
Kumar Eswaran


Top
   
 Post subject: Re: Licensing question
PostPosted: Wed Jul 05, 2017 4:58 am 
Offline
Site Admin

Joined: Mon Sep 05, 2005 9:42 am
Posts: 3561
Hi,
a portable license is only possible if you use the Runtime Key as license store.
https://store.codesys.com/accessories/c ... mpakt.html
BR
Edwin


Top
   
 Post subject: Re: Licensing question
PostPosted: Sat Aug 19, 2017 3:46 pm 
Offline

Joined: Mon Mar 02, 2015 9:03 pm
Posts: 16
Hi guys....


Is there any possibility to transfer licence from RPi2 to RPi3 ?


Top
   
 Post subject: Re: Licensing question
PostPosted: Thu Apr 19, 2018 4:50 pm 
Offline
User avatar

Joined: Thu Jan 21, 2016 10:58 am
Posts: 35
Hello people,

How can I activate Modbus TCP license for my device?

I have a device where I'm using Modbus TCP communication but it shown in the Codesys with orange: it is a demo version if I'm right.

In case I want to activate should I by the one from the store called as CODESYS Modbus TCP Master SL and I attached as picture?
After what I will get? A 3S.dat file? There is one already on the device I guess I shouldn't overwrite that, or? Finally if I go to the PLC Settings and Edit Licenses I got an error message, attached as picture. Or I should write that file to a pendrive?

Thank you,
Gergö


You do not have the required permissions to view the files attached to this post.


Top
   
 Post subject: Re: Licensing question
PostPosted: Sat Apr 21, 2018 6:10 am 
Offline
Site Admin

Joined: Mon Sep 05, 2005 9:42 am
Posts: 3561
Hi,
which plc are you using?
Manufacturer need to support 'single licenseing' mean a codemeter component should be build in.
Then a runtime USB Key could be used for the license.
I would recommend to ask the plc manufacturer for his advice.
BR
Edwin


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 7 posts ] 

All times are UTC+01:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited