CODESYS - the IEC 61131-3 automation software

Welcome to the official CODESYS Forum by 3S-Smart Software Solutions GmbH | A member of the CODESYS Group
Deutsche Version English version russian version 
It is currently Tue Dec 10, 2019 7:31 pm

All times are UTC+01:00




Post new topic  Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
PostPosted: Fri Apr 26, 2019 3:16 pm 
Offline

Joined: Wed Apr 24, 2019 5:45 pm
Posts: 2
Hi,

maybe someone here can me help out a bit. Currently I am programming with an axis group and the gantry 3-axis kinematic. Everything worked well with the AxisGroup and virtual drives. Now I want to move to drives which are connected via ether cat. The ether cat drives worked well in the past (demo licence and simulation and with real drives) with other function blocks, but not with the axis group.

My concrete problem is:
1. If I want to trigger the function block MC_GroupEnable, it stays in busy mode and never reaches the done state.
2. On the screen of the axis Group the licence state is "Uninitialized" and not "error" or "demo" (or something else).
3. This issue occurs only with ethercat drives, with virtual drives it is working fine.

Additional information:
1. I tried it in simulation mode and with Codesys SoftMotion Win 64.
2. It worked with simulation mode and the ethercat drives without axis group.

So my questions is:
1. does someone had the same issue and knows how to solve it?
2. Is it related to the licence and there is no demo mode for the softmotion robotics part (I guess there is a restriction on real drives)?

Thanks in advance
Sven


You do not have the required permissions to view the files attached to this post.


Top
   
PostPosted: Fri Apr 26, 2019 10:42 pm 
Offline

Joined: Wed Apr 24, 2019 5:45 pm
Posts: 2
Hi,

I didn't figured out the root cause, but I got it working again. In the end even with a virtual drive it was not working. Somehow my project was broken I guess. The workaround was to create a new project with axis group and the corresponding drives. After that I copied the other stuff from the broken projekt to the new one. I hope this workaround helps to have at least a workaround. If someone knows the root cause, I am still interested in it :-)

Best regards,
Sven


Top
   
PostPosted: Sat Apr 27, 2019 7:51 am 
Offline
Site Admin

Joined: Mon Sep 05, 2005 9:42 am
Posts: 3566
Hi,
if this occure again, check the plc logger for more information.
BR
Edwin


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 3 posts ] 

All times are UTC+01:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited