CODESYS - the IEC 61131-3 automation software

Welcome to the official CODESYS Forum
Deutsche Version English version russian version 
It is currently Tue Nov 21, 2017 4:31 pm

All times are UTC+01:00




Post new topic  Reply to topic  [ 6 posts ] 
Author Message
PostPosted: Mon Jul 11, 2016 8:53 pm 
Offline

Joined: Mon Jul 11, 2016 1:06 pm
Posts: 4
Hi everybody
This is my first post and I was wandering if someone could help me..

I had a codesys v2.3. Application that was running properly but last time I started my application..the runtime sp rte haven't started....
I try ed to run it manually but without result..

Into the runtime property I read
Kernel not loaded
Thread not started.

How can I fix this problem?
Thanks in advice.


Top
   
PostPosted: Tue Jul 12, 2016 6:30 pm 
Offline
Site Admin

Joined: Mon Sep 05, 2005 9:42 am
Posts: 2246
Hi,
if the SP RTE has already worked on this pc (without changing the OS or hardware)
I would recommend to delete the Bootproject (DEFAULT.prg and DEFAULT.chk) in the RTE directory.

BR
Edwin


Top
   
PostPosted: Mon Jul 18, 2016 10:50 pm 
Offline

Joined: Mon Jul 11, 2016 1:06 pm
Posts: 4
Hi Edwin

thank you very much for your answer ..I'll try to do what you suggest and then I'll let you know ASAP

Thanks again


Top
   
PostPosted: Sat Jul 23, 2016 3:18 pm 
Offline

Joined: Mon Jul 11, 2016 1:06 pm
Posts: 4
Hi Edwin
I did what you suggest (delete boot project files)

but with no result...

In the RtSysTry system property I still have

The kernel is not loaded
The scheduler is inactive

Do you have any idea on how could I fix this problem please???

Many thanks..


Top
   
PostPosted: Tue Jul 26, 2016 7:00 am 
Offline
Site Admin

Joined: Mon Sep 05, 2005 9:42 am
Posts: 2246
Hello Rainer,
no other idea, than check together online... - email to support
BR
Edwin


Top
   
PostPosted: Wed Jul 27, 2016 7:14 am 
Offline

Joined: Mon Jul 11, 2016 1:06 pm
Posts: 4
Hi Edwin
I have some new information about the problem....

I have a Hilsher pci board in order to communicate with I/o field.. and I found that if I delete the Hilcher driver declaration
in a rte system settings.. everything works correctly...

May be I have an hw problem on this board?

I'll let you know

have a nice day


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 6 posts ] 

All times are UTC+01:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited