CODESYS - the IEC 61131-3 automation software

Welcome to the official CODESYS Forum by 3S-Smart Software Solutions GmbH | A member of the CODESYS Group
Deutsche Version English version russian version 
It is currently Sat Dec 15, 2018 2:56 pm

All times are UTC+01:00




Post new topic  Reply to topic  [ 6 posts ] 
Author Message
PostPosted: Wed Nov 14, 2018 8:04 am 
Offline

Joined: Thu Mar 30, 2017 12:13 pm
Posts: 24
Hi All,

I'm Struggling with the WebVisu graphs. It's possible to load data from arrays, but whats the format for multiple lines/arrays?
Is that in the form of the example below or?

Struct
Array1[] OF TYPE
Array2[] OF TYPE
Array3[] OF TYPE
END_STRUCT

Thanks in advance,


Top
   
PostPosted: Thu Nov 22, 2018 9:55 am 
Offline

Joined: Thu Aug 30, 2018 8:40 am
Posts: 33
Hello sir,

have you tried to add multiple lines in the xy-configuration?
Check out https://help.codesys.com/webapp/_visu_d ... n=3.5.13.0 for more!

Best regards,
Marcel


Top
   
PostPosted: Tue Nov 27, 2018 7:59 am 
Offline

Joined: Thu Mar 30, 2017 12:13 pm
Posts: 24
Hello Prestel,

Thank you for your reply.
I'm afraid that I'm not having that dialog. With SoMachine Logic Builder 4.3 I'm stuck on Visu-components version 3.5.6 and lower (see screen print).
I think with Codesys 3.5.3.

Attachment:
Visu.png


Best regards,


You do not have the required permissions to view the files attached to this post.


Top
   
PostPosted: Tue Nov 27, 2018 8:06 am 
Offline

Joined: Thu Aug 30, 2018 8:40 am
Posts: 33
Hello sir,

about what graph are you talking then? :)

XY-Chart is only available since SP12 (I think).

Best regards,
Marcel


Top
   
PostPosted: Tue Nov 27, 2018 3:07 pm 
Offline

Joined: Thu Mar 30, 2017 12:13 pm
Posts: 24
Hello Prestel,

Thank you for your reply.Lets go back to the start.

I would like to have some "logger" arrays of files in which multiple traces are logged.
Doesn't have to be a long log (but would be nice).

I don't like to use the Trace element, because it's logging in the WebVisu part. A minor miss-configuration (like task-intervals) makes the controller crash.

So I would like to have a more defined logging and was thinking of 500 deep arrays with fixed interval used as FIFO (by using the rotate array functions).
This way I could also make some trendlines by using meanarray functions.
Yes, it's loading the system but the logging may be a long interval (minutes).

So I was thinking about the history-element. For a single array it works just fine, but I'm stuck with only one array shown.
I dont have the XY chart available as element in this version.

Maybe you know an alternative way, for example a trace loaded from file?
Also a _ function would be nice, or a "range selection" option.

or do I have to make a custom graph javascript :(

Best regards,


You do not have the required permissions to view the files attached to this post.


Top
   
PostPosted: Wed Nov 28, 2018 9:41 am 
Offline

Joined: Thu Aug 30, 2018 8:40 am
Posts: 33
Hello sir,

ah I see.
Yes you can load a recorded trace from the file system.
So therefore you would have do write all your data to the file and load it into the trace.

The trace has some control options, see viewtopic.php?f=25&t=9101#p22906 for more on this. ( You are not required to add the elements, but it may help you set up the correct file format to import the trace then).

I think, range selection is not available in your version (I was in university when SP3 got released).

Most of the things you wanna do are there already in later version, sorry.

Best regards,
Marcel


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 6 posts ] 

All times are UTC+01:00


Who is online

Users browsing this forum: Andreas Kehrer and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited