CODESYS - the IEC 61131-3 automation software

Welcome to the official CODESYS Forum by 3S-Smart Software Solutions GmbH | A member of the CODESYS Group
Deutsche Version English version russian version 
It is currently Wed Jul 17, 2019 5:30 pm

All times are UTC+01:00




Post new topic  Reply to topic  [ 5 posts ] 
Author Message
 Post subject: Trend graph error
PostPosted: Mon Sep 03, 2018 9:01 am 
Offline

Joined: Mon Sep 03, 2018 4:22 am
Posts: 1
hi,

can someone help me on how to set up trend ?
im actually able to see the trend working if im using my laptop as a plc, however once i change the device to the plc i'm using, it show errors like the attached.

can anyone help me on this?


You do not have the required permissions to view the files attached to this post.


Top
   
 Post subject: Re: Trend graph error
PostPosted: Wed Nov 14, 2018 8:00 am 
Offline

Joined: Thu Mar 30, 2017 12:13 pm
Posts: 24
O wow, Alex.
How did you manage to get this dynamic timeline stuff working?
Do you dynamically fill an array? :shock:


Top
   
 Post subject: Re: Trend graph error
PostPosted: Tue Nov 20, 2018 2:17 pm 
Offline

Joined: Thu Aug 30, 2018 8:40 am
Posts: 94
hello alex,

You may wanna check the configuration of Visualization_Trend1. Looks like there was something configured wrong!

Best regards,
Marcel


Top
   
 Post subject: Re: Trend graph error
PostPosted: Tue Nov 20, 2018 2:25 pm 
Offline

Joined: Thu Aug 30, 2018 8:40 am
Posts: 94
@tjarcoboerkoel right click on the trace and click "Insert elements for controlling the trend"
See also https://help.codesys.com/webapp/_visu_c ... n=3.5.13.0

Best regards,
Marcel


Top
   
 Post subject: Re: Trend graph error
PostPosted: Tue Dec 18, 2018 6:34 pm 
Offline

Joined: Fri Feb 16, 2018 5:39 pm
Posts: 25
I've only seen an error like that when I'm simulating on my laptop rather than running a test on a real PLC. I think it's related to an inability to save or store info when I'm simulating the PLC. I also get this on an actual PLC if I mange to delete the trend files that codesys has generated.

So I would access your PLC's internal storage and see if in PlcPrg/Visu wether you have Application.TrendRecording.xml, Application.NAME.sqlite, and Application.NAME.sqlite.metadata

You can access this storage via FTP if your configuration supports that.

If those files aren't being created trying doing a fresh install to your device wiping existing PLC data, clean your program, and try installing and running it again.

If it still doesn't have those files contact your hardware manufacturer's help line. If they have one.

Also of note, your trend will need time to populate with data. If you're trying to view it before it has saved any data your PLC may crash or I dunno maybe display something else.


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 5 posts ] 

All times are UTC+01:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited