CODESYS - the IEC 61131-3 automation software
https://forum.codesys.com/

Can't connect
https://forum.codesys.com/viewtopic.php?f=21&t=9480
Page 1 of 1

Author:  urbanlarsson [ Mon Jan 28, 2019 9:20 am ]
Post subject:  Can't connect

Hi!

I have reconnected my old Raspberry with Codesys, updated Codesys to 3.4.15 and also updated the Pi to 3.5.14.

But now i can't connect, Codesys won't see my Pi, please advice.

I can read system info and start/stop but not login and scan network doesn├Ąt find anything.

/U

Author:  Edwin Schwellinger [ Mon Jan 28, 2019 11:18 am ]
Post subject:  Re: Can't connect

Hi,
add the Pi IPAdress as Gateway address and scan via this Gateway ( Gateway embedded in the PI)

BR
Edwin

Author:  urbanlarsson [ Mon Jan 28, 2019 1:03 pm ]
Post subject:  Re: Can't connect

Edwin,

then I get "Please check that the gatweay is running"

Author:  Edwin Schwellinger [ Mon Jan 28, 2019 1:41 pm ]
Post subject:  Re: Can't connect

Hi,
you need to check if the runtime is up and running:
1. by ssh with the following command:
top

2. you could do the same by the updatetool by executing systeminfo.
see screenshot

BR
Edwin

Author:  urbanlarsson [ Mon Jan 28, 2019 1:55 pm ]
Post subject:  Re: Can't connect

I'm connected and the runtime is started, right?
But I still can't scan the gateway

Attachment:
pi.jpg


/U

Author:  Edwin Schwellinger [ Mon Jan 28, 2019 6:21 pm ]
Post subject:  Re: Can't connect

Hi,
you need to disable 'preticable network names' by
sudo raspi-config
this will solve it I'm pretty sure.

BR
Edwin

Author:  urbanlarsson [ Tue Jan 29, 2019 3:15 pm ]
Post subject:  Re: Can't connect

It's disabled but I still can't scan network :(

Page 1 of 1 All times are UTC+01:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/