CODESYS - the IEC 61131-3 automation software

Welcome to the official CODESYS Forum by 3S-Smart Software Solutions GmbH | A member of the CODESYS Group
Deutsche Version English version russian version 
It is currently Sat Aug 17, 2019 4:23 pm

All times are UTC+01:00




Post new topic  Reply to topic  [ 6 posts ] 
Author Message
PostPosted: Mon Jan 14, 2019 1:33 pm 
Offline

Joined: Thu Jan 10, 2019 1:54 pm
Posts: 8
Hello,
I am using the Ethercat slave from Beckhoff (EK1100) and one Input device (EL1008).
It seems the Ethercat bus is running but the Inputs are refreshed.
I dont understand why. Any ideas??


You do not have the required permissions to view the files attached to this post.


Top
   
PostPosted: Mon Jan 14, 2019 1:53 pm 
Offline

Joined: Thu Jan 10, 2019 1:54 pm
Posts: 8
Just a question, why current values are gray and not black?


Top
   
PostPosted: Mon Jan 14, 2019 2:12 pm 
Offline

Joined: Thu Jan 10, 2019 1:54 pm
Posts: 8
I found the problem. Variables were not used inside the PLC...


Top
   
PostPosted: Mon Feb 25, 2019 5:17 pm 
Offline

Joined: Mon Feb 04, 2019 2:11 pm
Posts: 35
thomasri wrote:
I found the problem. Variables were not used inside the PLC...


i have the same problem, i have mapped few input and it is still gray what is wrong?


You do not have the required permissions to view the files attached to this post.


Top
   
PostPosted: Wed Feb 27, 2019 7:06 am 
Offline
Site Admin

Joined: Mon Sep 05, 2005 9:42 am
Posts: 3381
Hi,
either use the variables in the POU's ( you just declare an map them but they are not used in any POU's)
or set (for testing purpose) -> "2 always update"!

Only variables which are used in Pou's will be updated ( due performance reasons - is this the Default behaveior in CODESYS for all IO's independet from the fieldbus you use)

BR
Edwin


You do not have the required permissions to view the files attached to this post.


Top
   
PostPosted: Wed Feb 27, 2019 8:19 am 
Offline

Joined: Mon Feb 04, 2019 2:11 pm
Posts: 35
Edwin Schwellinger wrote:
Hi,
either use the variables in the POU's ( you just declare an map them but they are not used in any POU's)
or set (for testing purpose) -> "2 always update"!

Only variables which are used in Pou's will be updated ( due performance reasons - is this the Default behaveior in CODESYS for all IO's independet from the fieldbus you use)

BR
Edwin


Thanks for the explanation it works fine


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 6 posts ] 

All times are UTC+01:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited