CODESYS - the IEC 61131-3 automation software

Welcome to the official CODESYS Forum by 3S-Smart Software Solutions GmbH | A member of the CODESYS Group
Deutsche Version English version russian version 
It is currently Sun Jun 16, 2019 11:56 pm

All times are UTC+01:00




Post new topic  Reply to topic  [ 7 posts ] 
Author Message
PostPosted: Fri Dec 28, 2018 12:29 pm 
Offline

Joined: Sun Aug 26, 2018 4:38 pm
Posts: 4
Hi, i'am a still reader until now and many things where really helpfull in this forum.
So thank you all

Now i'am getting to a point i can't figure out for my own, maybe someone can help me and give me some advice.

A have a few tasks and all splittet up with different priorities and times, in this case i have a sytemtime task that needs up to 18s to finish, what is really to slow and i don't understand why it needs so long, actually this is the taks with the priority 1 but even that needs 18s.

Can someone explain me what i'am doing wrong?

Greetings Silvio


You do not have the required permissions to view the files attached to this post.


Top
   
PostPosted: Fri Dec 28, 2018 1:41 pm 
Offline

Joined: Mon Dec 13, 2010 3:02 pm
Posts: 53
Hi Silvio,

purely from the screenshots I couldn't find anything suspicious. But because the minimal and maximal cycle time are differing so much, I expect, that you are calling a function, which simply blocks from time to time.

Maybe you can just copy&paste the code of the whole PRG!?

BR,
Ingo

Gesendet von meinem LG-H870 mit Tapatalk


Top
   
PostPosted: Fri Dec 28, 2018 7:55 pm 
Offline

Joined: Sun Aug 26, 2018 4:38 pm
Posts: 4
Hi Ingo,

Thanks for your fast reply, i guess it gets a little bit difficult to post all the code.
It is poosible to attache the whole programm?
so you think i use a code or variable that avoid the systemtime cycle to run complete free

BR Silvio


Top
   
PostPosted: Fri Dec 28, 2018 8:33 pm 
Offline

Joined: Mon Dec 13, 2010 3:02 pm
Posts: 53
Yeah, you can also attach the whole project as an attachment. But I thought, that the code of the systemtetime PRG might be enough.

Gesendet von meinem LG-H870 mit Tapatalk


Top
   
PostPosted: Sat Dec 29, 2018 9:01 am 
Offline

Joined: Sun Aug 26, 2018 4:38 pm
Posts: 4
Good Morning,

i'am trying to attache the whole project, the code you see in the picture is the whole code there are no more lines.
I make an archive with codesys that are including all libarys and things i use.

Thanks for your passion and help

https://drive.google.com/file/d/1h0WRDV ... sp=sharing


Top
   
PostPosted: Sun Dec 30, 2018 8:12 am 
Offline
Site Admin

Joined: Mon Sep 05, 2005 9:42 am
Posts: 3306
Hi,
without gooing deeper in your code, I think the problem are these 3 onewire devices which I think you have missed to specify the correct update task.

BR
Edwin


You do not have the required permissions to view the files attached to this post.


Top
   
PostPosted: Sun Dec 30, 2018 11:14 am 
Offline

Joined: Sun Aug 26, 2018 4:38 pm
Posts: 4
Good Morning

you are so right, this was really the problem.
Thanks allot, i add these sensors a litte bit later and really forget to declare which task they are in...OMG.

BR
Silvio


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 7 posts ] 

All times are UTC+01:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited