CODESYS - the IEC 61131-3 automation software

Welcome to the official CODESYS Forum
Deutsche Version English version russian version 
It is currently Thu Oct 19, 2017 8:57 pm

All times are UTC+01:00




Post new topic  Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
PostPosted: Tue Apr 11, 2017 1:29 pm 
Offline

Joined: Thu Sep 03, 2015 11:04 pm
Posts: 22
Hello,

I wanted to try my RPI as ProfinetDevice. I therefore downloaded the project example and followed the described instructions.
Unfortunately, my CODESYS Profinet Device is not running and is displayed with error sign even though the PN-Device Status is in RUN-Mode.

In my sencond RPi which I tried to use as ProfinetMaster, I cannot find the slave device (no problems with other devices).

I work with the latest version of codesyscontrol (V3.5.10.2).

Any ideas?

Best regards,
Oleg


You do not have the required permissions to view the files attached to this post.


Top
   
PostPosted: Tue Apr 11, 2017 6:09 pm 
Offline
Site Admin

Joined: Mon Sep 05, 2005 9:42 am
Posts: 2161
Hi,
is the ethx Adapter on PN device Pi in 'promisc' mode?
Check the logger in the plc logger on pn device PI.

Is there a message on missing PN device license?

BR
Edwin


Top
   
PostPosted: Wed Apr 12, 2017 9:08 am 
Offline

Joined: Thu Sep 03, 2015 11:04 pm
Posts: 22
Hello Edwin,

I added the 'promisc' command to /etc/rc.local. Now everything is just fine.
Unfortunately, I did that on my PN-Master first instead of the PN-Device.

Thank you for your support!

Best regards,
Oleg


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 3 posts ] 

All times are UTC+01:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited