CODESYS - the IEC 61131-3 automation software
https://forum.codesys.com/

Licensing question
https://forum.codesys.com/viewtopic.php?f=21&t=7259
Page 1 of 1

Author:  allen00se [ Fri Oct 07, 2016 5:22 pm ]
Post subject:  Licensing question

I just bought a license and didn't realize I needed a security key... will any USB dongle work, or do I have to buy the one from CodeSys? Also, does the key go into my computer, or does it go into the RaspberryPI?

Author:  Edwin Schwellinger [ Fri Oct 07, 2016 6:19 pm ]
Post subject:  Re: Licensing question

Hi,
you have the choice, either activate the ticket as 'softlicense' then you will not need this runtime key.
(http://store.codesys.com/accessories/co ... mpakt.html)
Using the runtime license key is optional - if you need a portable license (the PI which has the key plugged is licensed)
then USB Runtime Key is a good option.
See the how to license FAQ:
viewtopic.php?f=22&t=5641&p=10688#p10688
and do not Forget to generate your backup license after activation.

BR
Edwin

Author:  kumareasu [ Wed Jul 05, 2017 3:47 am ]
Post subject:  Re: Licensing question

Dear Edwin,
Which licensing(Soft license or compact key-USB dongle) will be better to port the license from one system to another?

In case of hardware failure or some some other reason, if I would like to carry the license from one system to another(for example BeagleBone Black).
Regards,
Kumar Eswaran

Author:  Edwin Schwellinger [ Wed Jul 05, 2017 4:58 am ]
Post subject:  Re: Licensing question

Hi,
a portable license is only possible if you use the Runtime Key as license store.
https://store.codesys.com/accessories/c ... mpakt.html
BR
Edwin

Author:  acter [ Sat Aug 19, 2017 3:46 pm ]
Post subject:  Re: Licensing question

Hi guys....


Is there any possibility to transfer licence from RPi2 to RPi3 ?

Author:  Bereggergo [ Thu Apr 19, 2018 4:50 pm ]
Post subject:  Re: Licensing question

Hello people,

How can I activate Modbus TCP license for my device?

I have a device where I'm using Modbus TCP communication but it shown in the Codesys with orange: it is a demo version if I'm right.

In case I want to activate should I by the one from the store called as CODESYS Modbus TCP Master SL and I attached as picture?
After what I will get? A 3S.dat file? There is one already on the device I guess I shouldn't overwrite that, or? Finally if I go to the PLC Settings and Edit Licenses I got an error message, attached as picture. Or I should write that file to a pendrive?

Thank you,
Gergö

Author:  Edwin Schwellinger [ Sat Apr 21, 2018 6:10 am ]
Post subject:  Re: Licensing question

Hi,
which plc are you using?
Manufacturer need to support 'single licenseing' mean a codemeter component should be build in.
Then a runtime USB Key could be used for the license.
I would recommend to ask the plc manufacturer for his advice.
BR
Edwin

Page 1 of 1 All times are UTC+01:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/