CODESYS - the IEC 61131-3 automation software

Welcome to the official CODESYS Forum by 3S-Smart Software Solutions GmbH | A member of the CODESYS Group
Deutsche Version English version russian version 
It is currently Sun Sep 22, 2019 9:24 pm

All times are UTC+01:00




Post new topic  Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
PostPosted: Wed Feb 04, 2015 10:57 pm 
Offline

Joined: Tue Feb 03, 2015 10:34 pm
Posts: 1
The raspberry Pi and some one wire temp sensors from Dallas DS18B20 are giving me a hard time.

When I login white SSH than I can read the temperature white the cat commando.
but when i login in the raspberry Pi white codesys with then I get only the address from the sensors.
but no readings. what do I do wrong?

In the status window is the message "no driver found" is this normal?

Regards Lammert,


You do not have the required permissions to view the files attached to this post.


Top
   
PostPosted: Sun Feb 22, 2015 11:46 am 
Offline

Joined: Sat Jul 19, 2014 8:09 pm
Posts: 8
Hi there!

I have exactly the same problem (No driver found) like lvdPol.

Please help us...

Regards
T. Holsten


Top
   
PostPosted: Sun Feb 22, 2015 12:28 pm 
Offline
Site Admin

Joined: Mon Sep 05, 2005 9:42 am
Posts: 3454
Hi,

please check the following:

1. did you add the ID of your sensor in the configuration tap of the 1wire sensor.
2. what does Linux report if you connect to your pi by ssh (putty)
and give then the following command cat /sys/devices/w1_bus_master1/28-0004442100FF

<28-0004442100FF> should be your sensor ID which you see in the table

If this is set and it still does not work you need to check if your sensor does work under Linux

cd /sys/bus/w1/devices
cd <yoursensor-ID>
cat w1_slave

0f 00 4b 46 ff ff 06 10 0c : crc=0c YES
0f 00 4b 46 ff ff 06 10 0c t=7375

Did you add the 4k7 resisitor ?
Here is a good description:

http://www.google.de/imgres?imgurl=http ... CD4Q9QEwAw


BR
Edwin


You do not have the required permissions to view the files attached to this post.


Top
   
PostPosted: Mon Feb 23, 2015 5:21 pm 
Offline

Joined: Sat Jul 19, 2014 8:09 pm
Posts: 8
Danke! Jetzt funktionierts.

Punkt 1 hatte ich ├╝bersehen.


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 4 posts ] 

All times are UTC+01:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited