CODESYS - the IEC 61131-3 automation software

Welcome to the official CODESYS Forum
Deutsche Version English version russian version 
It is currently Mon Nov 20, 2017 7:47 pm

All times are UTC+01:00




Post new topic  Reply to topic  [ 5 posts ] 
Author Message
 Post subject: Problem OPC server
PostPosted: Fri Apr 15, 2011 1:37 pm 
Offline

Joined: Tue Nov 11, 2008 10:47 pm
Posts: 15
Hello,

in FileLOG of my Codesys OPC server (v. 2.3.13.0) there are these lines:

**** ERROR: Writing values failed to <PLC_SINGLE>, Error=7
**** ERROR: COMM_FATALERROR[0] from <PLC_SINGLE>
**** ERROR: COMM_FATALERROR[0] from <PLC_SINGLE>

What does it means?
What shall I do about this error?

Regards

Stefano Casarini


Top
   
 Post subject: Re: Problem OPC server
PostPosted: Fri Oct 28, 2011 1:44 pm 
Offline

Joined: Mon Apr 11, 2011 9:29 am
Posts: 8
Hi,

I have a similar problem, my program runs smoothly but when I connect to the server I get these errors:

(28.10.2011, 14:00:05.033) Server 2.3.13.7 started
(28.10.2011, 14:00:05.033) UpdateRate[ms]=150, PublicGroups=0, SyncInit=0, LogEvents=1
(28.10.2011, 14:00:05.033) 1. Reconnect to <PLC_SINGLE>
(28.10.2011, 14:00:05.034) [PLC_SINGLE]: ::ConnectGateway(): m_ulGatewayChannels=1
(28.10.2011, 14:00:05.248) <PLC_SINGLE> Reconnect successful, ProjectName='Minalyze_PLC_Program_vX'
(28.10.2011, 14:00:05.248) Timeout[ms]=6000, BufferSize[B]=0, Waitime[s]=30, Reconnecttime[s]=30
(28.10.2011, 14:00:05.248) Motorola=0, NoLogin=1
(28.10.2011, 14:00:05.268) <PLC_SINGLE> ProjectID matched: PLC=428198, SYM=428198
(28.10.2011, 14:00:05.274) <PLC_SINGLE> 1046 symbols loaded
(28.10.2011, 14:00:05.346) Client attached to server
(28.10.2011, 14:00:05.560) **** ERROR: COMM_FATALERROR[1] from <PLC_SINGLE>
(28.10.2011, 14:00:11.560) **** ERROR: Sync reading values failed from <PLC_SINGLE>, Timeout expired
(28.10.2011, 14:00:11.561) **** ERROR: HandleReply: **** PLC(0)=PLC_SINGLE is in unnormal state State=OCS_IDLE (OCS_IDLE)! ****
(28.10.2011, 14:00:11.561) **** ERROR: COMM_FATALERROR[1] from <PLC_SINGLE>
(28.10.2011, 14:00:11.602) [PLC_SINGLE]: ::DisconnectGateway(m_ulGateway=0): m_ulGatewayChannels=0
(28.10.2011, 14:00:11.602) 1. Reconnect to <PLC_SINGLE>
(28.10.2011, 14:00:11.602) [PLC_SINGLE]: ::ConnectGateway(): m_ulGatewayChannels=1
(28.10.2011, 14:00:11.804) <PLC_SINGLE> Reconnect successful, ProjectName='Minalyze_PLC_Program_vX'
(28.10.2011, 14:00:11.804) Timeout[ms]=6000, BufferSize[B]=0, Waitime[s]=30, Reconnecttime[s]=30
(28.10.2011, 14:00:11.804) Motorola=0, NoLogin=1
(28.10.2011, 14:00:11.820) <PLC_SINGLE> ProjectID matched: PLC=428198, SYM=428198
(28.10.2011, 14:00:11.821) Reorganize finished, with changed item pool
(28.10.2011, 14:00:11.821) <PLC_SINGLE> 1046 symbols loaded
(28.10.2011, 14:00:12.412) **** ERROR: COMM_FATALERROR[1] from <PLC_SINGLE>
(28.10.2011, 14:00:12.718) **** ERROR: COMM_FATALERROR[0] from <PLC_SINGLE>
(28.10.2011, 14:00:13.264) [PLC_SINGLE]: ::DisconnectGateway(m_ulGateway=0): m_ulGatewayChannels=0
(28.10.2011, 14:00:13.264) 1. Reconnect to <PLC_SINGLE>
(28.10.2011, 14:00:13.264) [PLC_SINGLE]: ::ConnectGateway(): m_ulGatewayChannels=1
(28.10.2011, 14:00:13.471) <PLC_SINGLE> Reconnect successful, ProjectName='Minalyze_PLC_Program_vX'
(28.10.2011, 14:00:13.471) Timeout[ms]=6000, BufferSize[B]=0, Waitime[s]=30, Reconnecttime[s]=30
(28.10.2011, 14:00:13.471) Motorola=0, NoLogin=1
(28.10.2011, 14:00:13.864) **** ERROR: COMM_FATALERROR[1] from <PLC_SINGLE>
(28.10.2011, 14:00:14.071) **** ERROR: COMM_FATALERROR[1] from <PLC_SINGLE>
(28.10.2011, 14:00:18.407) **** ERROR: Loading symbols failed from <PLC_SINGLE>, GatewayError=0
(28.10.2011, 14:00:20.408) **** ERROR: Loading symbols failed from <PLC_SINGLE>, GatewayError=0
(28.10.2011, 14:00:20.948) [PLC_SINGLE]: ::DisconnectGateway(m_ulGateway=0): m_ulGatewayChannels=0

I works fine for a while, and it was working before, is the away to make it more stable??? I am using a client in lab view.

Regards.
Efrain


Top
   
 Post subject: Re: Problem OPC server
PostPosted: Sat Oct 29, 2011 10:55 am 
Offline
Frequent User
Frequent User
User avatar

Joined: Tue Jun 06, 2006 9:03 am
Posts: 403
Some questions:
- Which PLC are you using?
- Does this also happen when you use another OPC client (e.g. Matrikon OPC explorer)?
- Does this also happen with another PLC application with less variables in the symbol list?


Top
   
 Post subject: Re: Problem OPC server
PostPosted: Tue Nov 08, 2011 8:20 pm 
Offline

Joined: Mon Apr 11, 2011 9:29 am
Posts: 8
TimvH wrote:
Some questions:
- Which PLC are you using?
- Does this also happen when you use another OPC client (e.g. Matrikon OPC explorer)?
- Does this also happen with another PLC application with less variables in the symbol list?


I am using a Festo CPX-CEC.

I am using the same client in two different computers, it always work in the laptop computer, however in the desktop computer works ONLY after a fresh installation of Codesys, so if I restart the computer the same fatal error occurs.

In general, when it is working it works really good, but once I have restarted my computer, I have to uninstall and reinstall Codesys. I hope you can help me to solve this issue since it is very annoying.

I would think that something gets corrupted in a the registers or a file, but how to know what i causing the problem.

Desktop:
Win7 32bits.
Labview Client based on OPC DataControl ActiveX
Codesys 2.3.9.31

Laptop:
win7 62bits.
Labview Client
Codesys 2.3.9.31 OPC DataControl ActiveX

Regards,

Efrain


Top
   
 Post subject: Re: Problem OPC server
PostPosted: Tue Nov 08, 2011 9:22 pm 
Offline
Frequent User
Frequent User
User avatar

Joined: Tue Jun 06, 2006 9:03 am
Posts: 403
This sounds strange and probably a Windows related issue. Suggestions:
- Turn of User Account Control: http://windows.microsoft.com/en-US/wind ... nt-control
- Run the OPC server as Administrator (right click on CoDeSysOPC.exe and go the tab "compatibility".
- Run the OPC server in Windows XP SP2 mode (same tab as above)

Please let us know if (and which one) solved it for you.


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 5 posts ] 

All times are UTC+01:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited