CODESYS - the IEC 61131-3 automation software

Welcome to the official CODESYS Forum by 3S-Smart Software Solutions GmbH | A member of the CODESYS Group
Deutsche Version English version russian version 
It is currently Sun Aug 18, 2019 7:01 pm

All times are UTC+01:00




Post new topic  Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
 Post subject: Creating Unit Test
PostPosted: Thu Aug 01, 2019 7:36 am 
Offline

Joined: Mon Jul 30, 2018 2:34 pm
Posts: 3
Hello Fellas,

I have a problem.

I am using the Test Manager for the first time.
I am able to use Test Cases without any problem.

But, when I try to create a simple unit test using test tables, I got this fault:

"Attempt to write an object with read-only access. (Object: 'PLC_PRG [Device: Plc Logic: Application]"

I checked my PLC_Prog , to make sure that everybody can have all access to this routine, but I still receive the same messages, I tried using the runtime and the simulation and the results are the same.

Can anyone help me? Unfortunately, I couldn't find this fault in anywhere.

Thanks a lot


Top
   
 Post subject: Re: Creating Unit Test
PostPosted: Thu Aug 01, 2019 8:00 am 
Offline
Frequent User
Frequent User

Joined: Tue Nov 13, 2012 9:20 am
Posts: 251
Hi.

PauloRicardoSS wrote:
"Attempt to write an object with read-only access. (Object: 'PLC_PRG [Device: Plc Logic: Application]"

Is the text from a compile message in the Message view?

BR
Martin

_________________
Check out the CODESYS store: http://store.codesys.com/

CODESYS® a trademark of 3S-Smart Software Solutions GmbH
Inspiring Automation Solutions


Top
   
 Post subject: Re: Creating Unit Test
PostPosted: Thu Aug 01, 2019 9:23 pm 
Offline

Joined: Mon Jul 30, 2018 2:34 pm
Posts: 3
M.Keller wrote:
Hi.

PauloRicardoSS wrote:
"Attempt to write an object with read-only access. (Object: 'PLC_PRG [Device: Plc Logic: Application]"

Is the text from a compile message in the Message view?

BR
Martin


I think this attached image can help


You do not have the required permissions to view the files attached to this post.


Top
   
 Post subject: Re: Creating Unit Test
PostPosted: Mon Aug 05, 2019 6:53 pm 
Offline

Joined: Mon Jul 30, 2018 2:34 pm
Posts: 3
Anyone?
I follow the webinar to create the unity test using a table, also I create a new project and always got this fault, I am trying to understand which step I am missing.


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 4 posts ] 

All times are UTC+01:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited