CODESYS - the IEC 61131-3 automation software

Welcome to the official CODESYS Forum by 3S-Smart Software Solutions GmbH | A member of the CODESYS Group
Deutsche Version English version russian version 
It is currently Fri Oct 18, 2019 2:07 am

All times are UTC+01:00




Post new topic  Reply to topic  [ 6 posts ] 
Author Message
 Post subject: EWON
PostPosted: Mon Aug 14, 2017 8:32 pm 
Offline

Joined: Sun Jun 28, 2015 12:23 pm
Posts: 95
Hello
I'm having problems connecting to my Codesys PLC through an Ewon Cosy. I can see other parts of the target (it's an HMI/FTP server aswell).
Is there an option I need to set?
thanks


Top
   
 Post subject: Re: EWON
PostPosted: Fri Aug 18, 2017 11:46 am 
Offline
Frequent User
Frequent User
User avatar

Joined: Tue Jun 06, 2006 9:03 am
Posts: 410
Don't use the "Scan for devices", because you have probably created a VPN tunnel and this doesn't work.
You have to use TCP/IP communication, therefore just enter the IP address of your CODESYS Controller in your communication settings dialog. Then it will try to connect by TCP/IP with the controller.


Top
   
 Post subject: Re: EWON
PostPosted: Sat Aug 19, 2017 8:12 am 
Offline

Joined: Sun Jun 28, 2015 12:23 pm
Posts: 95
Thank you.


Top
   
 Post subject: Re: EWON
PostPosted: Sat Aug 19, 2017 9:46 am 
Offline
Site Admin

Joined: Mon Sep 05, 2005 9:42 am
Posts: 3492
Hi,
there is a known error with current Gateway ( you need to use as a workaround <SP10 CODESYS Gateway - will be fixed to 3.5SP12)

BR
Edwin


Top
   
 Post subject: Re: EWON
PostPosted: Sat Aug 19, 2017 7:37 pm 
Offline

Joined: Sun Jun 28, 2015 12:23 pm
Posts: 95
Thank you, too.


Top
   
 Post subject: Re: EWON
PostPosted: Mon May 06, 2019 7:33 am 
Offline

Joined: Fri May 03, 2019 2:58 pm
Posts: 1
TimvH wrote:
Don't use the "Scan for devices", because you have probably created a VPN tunnel and this doesn't work.
You have to use TCP/IP communication, therefore just enter the IP address of your CODESYS Controller in your communication settings dialog. Then it will try to connect by TCP/IP with the controller.


Hello, I'm new in this forum and I'm a new user of the codesys 3.5.
Last week I installed the version 3.5 SP14 Patch 2.
I have the same problem with eWON Cosy, but probably I'm not setting the right parameters/address. How can I connect without the "scan for devices" ?
I can only connect to the device directly (ethernet cable from pc to device) and with Gateway "localhost".
Thank you


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 6 posts ] 

All times are UTC+01:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited