CODESYS - the IEC 61131-3 automation software

Welcome to the official CODESYS Forum by 3S-Smart Software Solutions GmbH | A member of the CODESYS Group
Deutsche Version English version russian version 
It is currently Thu Dec 13, 2018 5:01 am

All times are UTC+01:00




Post new topic  Reply to topic  [ 8 posts ] 
Author Message
PostPosted: Thu Sep 25, 2014 4:12 am 
Offline

Joined: Wed Sep 17, 2014 6:56 am
Posts: 20
Hello,
How to rotate a object in design time in visualzation. Normally other software will have the options of Rotate right.Rotate left,Rotate 90,180,270 Options.Is there any options like that available in codesys like that. I can't find any tools like that.


Top
   
PostPosted: Thu Sep 25, 2014 8:56 am 
Offline
Frequent User
Frequent User

Joined: Sun Apr 15, 2007 1:18 am
Posts: 149
Hello

To rotate an objet you have to use the propertie : absolute movement -rotation.
If you write 100, the objet will rotate clock wise.
The rotation center is the small white cross in a black circle, you deplace. A line will turn around the center, a rectangle will move around the center while remaining horizontal.
To rotate a rectangle and the text inside, use the propertie : internal rotation.

Try properties :D


Top
   
PostPosted: Sun Oct 05, 2014 4:10 pm 
Offline
Frequent User
Frequent User

Joined: Thu Jun 14, 2007 9:49 am
Posts: 985
in design time you can not rotate an object, old item).
in running only a polygon can be rotated.
a rectangle can not be rotated in running.

_________________
shooter@home.nl
computer shooter
paul deelen
jacob van wassenaerstraat 29
NL 5224 GG 's-Hertogenbosch
skype shooter paul.deelen
phone +31736139136


Top
   
PostPosted: Mon Oct 06, 2014 4:50 am 
Offline

Joined: Wed Sep 17, 2014 6:56 am
Posts: 20
Thank you for reply


Top
   
PostPosted: Mon Oct 06, 2014 5:23 pm 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Mon Jan 31, 2005 10:48 am
Posts: 205
Hi,

since CODESYS V3.5 SP4 you can now rotate every object.

In the category "Absolute Movement" there is now a new option "inner rotation". If you choose this you can rotate every object, even BMPs.

_________________
Roland Wagner
Moderator


Top
   
PostPosted: Thu Jun 08, 2017 2:34 pm 
Offline

Joined: Mon Jan 16, 2017 1:57 pm
Posts: 1
Hello,
I may be missing something here, but I don't see the "Interior Rotation" for an image, despite running 3.5.9.4 or even 3.5.10.

Is there a trick to get the "Interior rotation" field shown?


Top
   
PostPosted: Thu Nov 29, 2018 4:26 pm 
Offline

Joined: Thu Aug 13, 2015 5:54 pm
Posts: 6
I also don't see the option for "internal rotation" in 3.5.11.
Anyone have any tips on how to make the "internal rotation" option appear for objects other then a polygon?


Top
   
PostPosted: Mon Dec 03, 2018 5:29 pm 
Offline

Joined: Tue Dec 03, 2013 11:52 pm
Posts: 94
This depends on the device you are using. If you don't see it for the specific device you are using I would check the device description file used for it. I have been able to get this option to show up and work on devices if you uncomment lines in the device description. What you are looking to uncomment is shown in the picture then you will need to reload the device description:
Attachment:
InteriorRotationEnable.PNG


You do not have the required permissions to view the files attached to this post.


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 8 posts ] 

All times are UTC+01:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited