CODESYS - the IEC 61131-3 automation software

Welcome to the official CODESYS Forum by 3S-Smart Software Solutions GmbH | A member of the CODESYS Group
Deutsche Version English version russian version 
It is currently Sun Aug 18, 2019 6:27 pm

All times are UTC+01:00




Post new topic  Reply to topic  [ 6 posts ] 
Author Message
 Post subject: SQL for codesys 3.5
PostPosted: Fri Jun 27, 2014 11:44 am 
Offline

Joined: Fri Jun 27, 2014 6:32 am
Posts: 3
I use CoDeSys 3.5 SP3 for panels Wachendorff with linux operating system
I need connecting to database LiteSQL using SQL by lines of code.

I see one example end library SQL4CODESYS downloaded from the store

Wachendorff with CoDeSys 3.5base is sufficient for running application?

thanks Luca


Top
   
 Post subject: Re: SQL for codesys 3.5
PostPosted: Wed Jul 09, 2014 6:24 am 
Offline

Joined: Thu Nov 01, 2012 6:22 pm
Posts: 2
Hi Luca

The SQL4CODESYS library uses the SysSocket library for communicating over TCP/IP to the SQL4automation Connector service.
If your system supports that, it should be possible to use SQL4automation to connect to any database that supports ODBC.

Is there an ODBC driver for LiteSQL? Or did you mean SQLite?

Roger


Top
   
 Post subject: Re: SQL for codesys 3.5
PostPosted: Tue Oct 11, 2016 12:56 pm 
Offline

Joined: Mon Oct 03, 2016 12:55 pm
Posts: 16
Hi,

I'm looking too about a SQL library for CodeSys. But I only want to manage a local database in a first time.

So, SQL4CODESYS can exchange with a database store into a local memory of my PLC or I need other library ?

Thomas.


Top
   
 Post subject: Re: SQL for codesys 3.5
PostPosted: Fri Oct 14, 2016 7:25 am 
Offline
User avatar

Joined: Tue Jun 28, 2016 2:45 pm
Posts: 65
Hello Thom,

you can also use the library for MySQL (see store: http://store.codesys.com/mysql-library-sl.html.
The library doesn't need any 3rd-party software as ODBC-Drivers or other software, you can execute sql commands from your controller.

If you have permissions and an compatible operating system, then you can also install an MySQL Server directly on your controller.

Best Regards,
Kevin

_________________
Building & Process Automation with HVAC Library for CODESYS© - www.hvac-automation.com


Top
   
 Post subject: Re: SQL for codesys 3.5
PostPosted: Sun Mar 05, 2017 2:49 pm 
Offline

Joined: Thu Jan 08, 2015 12:21 pm
Posts: 65
free of use MySQL lib for Codesys V3
https://www.dropbox.com/s/zm32vdsdav67b ... chive?dl=0
free of use MySQL lib for Codesys V2
https://www.dropbox.com/s/9tsg8m4e34qfa ... T.zip?dl=0

And MSSQL lib same
https://www.dropbox.com/s/y9ib3jl3tvdcq ... 3.rar?dl=0
https://www.dropbox.com/s/7tl4kixx2v8j4 ... T.zip?dl=0


Top
   
 Post subject: Re: SQL for codesys 3.5
PostPosted: Thu Jul 11, 2019 4:02 pm 
Offline

Joined: Mon Feb 04, 2019 2:11 pm
Posts: 35
murdemon wrote:



Hello i try to use that lib on a win RTE 64 system i have some precompiled error, anybody to help me ?


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 6 posts ] 

All times are UTC+01:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited