CODESYS - the IEC 61131-3 automation software
https://forum.codesys.com/

Conversion from CoDeSys 2 to CoDeSys 3
https://forum.codesys.com/viewtopic.php?f=11&t=5441
Page 1 of 1

Author:  conoscenza [ Fri Sep 20, 2013 6:05 am ]
Post subject:  Conversion from CoDeSys 2 to CoDeSys 3

Hello guys,
there is the possibilty to "convert" automatically a project from CoDeSys2 to CoDeSys3?
If yes, how to do that?

...I suppose that it is impossible... but the hope is last to die! :P

Thank you for your answer

Author:  t.lundahl [ Fri Sep 20, 2013 7:39 am ]
Post subject:  Re: Conversion from CoDeSys 2 to CoDeSys 3

Hi!

I know that Festo have a converting tool in there pakage, but I have not used it or even started it.
I also think that this is something that 3S have made.

You can download Codesys V3 ISO from Festo.

/Torbjörn

Author:  conoscenza [ Fri Sep 20, 2013 7:52 am ]
Post subject:  Re: Conversion from CoDeSys 2 to CoDeSys 3

Does it works also in demo mode?
Or Festo's CoDeSys is free?

Author:  t.lundahl [ Fri Sep 20, 2013 8:58 am ]
Post subject:  Re: Conversion from CoDeSys 2 to CoDeSys 3

Festo is free like 3S.

Author:  TimvH [ Fri Sep 20, 2013 12:44 pm ]
Post subject:  Re: Conversion from CoDeSys 2 to CoDeSys 3

It is very easy. You can open the V2.3 project in V3. V3 then automatically converts it.
Choose, "file open" and select the V2.3 project (project before 3.0).

Author:  opa177 [ Wed Oct 09, 2013 7:19 am ]
Post subject:  Re: Conversion from CoDeSys 2 to CoDeSys 3

Is there anything special with the libraries? I can open some projects, but some of them are not working. It reminds me that i have to convert libraries/open existing one...

Author:  TimvH [ Wed Oct 09, 2013 5:25 pm ]
Post subject:  Re: Conversion from CoDeSys 2 to CoDeSys 3

Yes, off course there will be changes necessary.
You will need to understand how your application is setup and which libraries need to be added/changed.
Besides this you will probably need to configure your I/O again.

Author:  conoscenza [ Thu Oct 17, 2013 9:36 pm ]
Post subject:  Re: Conversion from CoDeSys 2 to CoDeSys 3

Thank you at all for your reply!

Page 1 of 1 All times are UTC+01:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/