CODESYS - the IEC 61131-3 automation software
https://forum.codesys.com/

Login-to-PLC problems
https://forum.codesys.com/viewtopic.php?f=1&t=7213
Page 1 of 1

Author:  dannoska [ Wed Sep 14, 2016 10:07 pm ]
Post subject:  Login-to-PLC problems

Hallo, sometimes a problem with LAN (TCP/IP) login to PLC (from CoDeSys) occurs. CoDeSys selects one project/instalaltion, which it "refuses to connect to"....
When I choose the On-Line/login function, CoDeSys does not log to the PLC, or - to be exact - does not display the on-line values. Neverthelles, the CoDeSys gateway server shows to be "active", as well as the blue icon of the Connection shows active connection the CODeSys itself remains off-line (and few dozens of seconds later it annouces Connection failure - Disconnected) - I mean in the "program editing" look, not displaying the values. Also in the CoDeSys Menu the option On-line remains "selectable"...
To exclude problems in my connection, firewall.... I tried to open another (you can say any other) project and to "go on-line" - no problem.
Sometimes it helps to wait few hours (withoout any action "on site", or settings change on my notebook) or to restart the PLC (if I do not time to wait...) and the conenction runs smoothly.
Does anybody know, what (and how) is to be reset/deleted to enable the connection in such case?
(Have CoDeSys 2.3.9.46 running on Win 7/64 bit Professional...)
Thanks
Daniel

Author:  shooter [ Wed Sep 21, 2016 2:05 pm ]
Post subject:  Re: Login-to-PLC problems

sometimes resetting the computer is the solution, It is caused by windows 7 doing strange things with ports etc.

Page 1 of 1 All times are UTC+01:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/