CODESYS - the IEC 61131-3 automation software

Welcome to the official CODESYS Forum
Deutsche Version English version russian version 
It is currently Tue Oct 17, 2017 1:10 am

All times are UTC+01:00




Post new topic  Reply to topic  [ 2 posts ] 
Author Message
 Post subject: Simulation mode error
PostPosted: Sat Jun 25, 2016 5:14 pm 
Offline

Joined: Sat Jun 25, 2016 2:46 pm
Posts: 1
In simulation mode my project out two errors. The same project on two different computer as compile in simulation mode out two errors. On one PC in simulation mode compilation is without error, but I set "run" and appears the following error - "Access to illegal address! PLC is stopped."
On the other computer is a compilation error - "Error 4001: ConfigEndCycle (2): Identifier 'TI' not defined"
I don't know what is the problem. Does anyone have any idea what could be the reason?


You do not have the required permissions to view the files attached to this post.


Top
   
PostPosted: Mon Jun 27, 2016 5:38 pm 
Offline
Frequent User
Frequent User

Joined: Fri Sep 02, 2011 8:02 pm
Posts: 255
Gut feeling that this smells like pointers are used and writing to wrong locations or using references that are not initialized. You can accidentally write to memory locations and crash your PLC. Additionally accessing arrays out of bounds Can also cause these errors.

_________________
Scott Cunningham
KEB America, Inc.
www.kebblog.com
www.kebamerica.com


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 2 posts ] 

All times are UTC+01:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited