CODESYS - the IEC 61131-3 automation software

Welcome to the official CODESYS Forum
Deutsche Version English version russian version 
It is currently Sun Apr 30, 2017 3:40 pm

All times are UTC+01:00




Post new topic  Reply to topic  [ 2 posts ] 
Author Message
PostPosted: Thu Jul 22, 2010 6:36 pm 
Offline

Joined: Wed Jul 21, 2010 6:22 pm
Posts: 2
HI. I have "CoDeSys 2.9 provided by Festo", and only have targets for install of course from Festo.
Do you have others PLC of other brands to install? For example Modicon Momentum, or Siemens S7-300 ?
Thanks! from Argentina.


Top
   
PostPosted: Fri Jul 23, 2010 8:32 am 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Mon Jan 31, 2005 10:48 am
Posts: 183
Hi,

even if CoDeSys is an open system, it is not possible to program any PLC with that tool. This has commercial reasons (yes - the company behind CoDeSys wants to earn money :D ), but of course technical reasons:
in order to program a device with CoDeSys a special runtime system has to be installed on the PLC which cooperates with programming sysem and thus enables the download of the compiled application code, the debugging, the fieldbus access and much more. This means that devices without that runtime system cannot be programmed with CoDeSys, such as PLCs from Siemens and some others.
On the reference list of CoDeSys customers (http://www.3s-software.com/index.shtml?en_Company_ref) you will find a list of all customers that offer programmable devices with CoDeSys.

_________________
Roland Wagner
Moderator


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 2 posts ] 

All times are UTC+01:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited