CODESYS - the IEC 61131-3 automation software

Welcome to the official CODESYS Forum
Deutsche Version English version russian version 
It is currently Tue Apr 25, 2017 5:21 pm

All times are UTC+01:00




Post new topic  Reply to topic  [ 2 posts ] 
Author Message
PostPosted: Wed Jan 11, 2017 8:30 am 
Offline

Joined: Fri Apr 15, 2016 5:00 pm
Posts: 1
Hi,

I would like to know if there is a way to access Interface Editor variables from the PLC Logic. I need this because i'm creating standard frames for compose the HMI and in those frames i ask for some variables from the interface editor for the text of some components such as textbox of button text. The problem is that i want to implement multilanguage and other types of text elaboration features, but i need to be able to set those variables from PLC Logic.


Someone can help?

Thanks
af


Top
   
PostPosted: Tue Jan 17, 2017 9:34 am 
Offline

Joined: Thu Oct 13, 2016 4:19 pm
Posts: 42
Location: Presezzo, Bergamo (ITA)
Hi,
Do you use the visualization inside the PLC? In that case you can simply use global variables in order to access from both sides (Visualization and automation).
Otherwise you have to set a Dataserver communication between the devices.

If this is not the answer you are looking for, please provide a concrete example on what you want to do.

Best regards,
Massimo


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 2 posts ] 

All times are UTC+01:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited