CODESYS - the IEC 61131-3 automation software

Welcome to the official CODESYS Forum
Deutsche Version English version russian version 
It is currently Sat May 27, 2017 3:20 am

All times are UTC+01:00




Post new topic  Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
 Post subject: OPC and windows versions
PostPosted: Mon Feb 13, 2017 3:18 pm 
Offline

Joined: Thu Feb 09, 2017 3:30 pm
Posts: 3
I have problems to get CoDeSys.OPC.DA to install correctly on Windows10, Windows2012R2 and Windows8.1.
On all OS the install seems ok, even when testing with test client (KEPWare test client) but other clients (based on OPCLabs API) does not work.
The OPCLabs client work with other OPC servers on the very same machine (KEPWare OPC Server) but not CoDeSys. The one symptom that are the same on all machines I've done a test install are that the DCOM settings for CoDeSys are not there. We do not really use them as the configuration use "localserver" as host name, but again, the lack of DCOM config might just be a symptom, but the same settings are there for the KEPServer (and the OPCLabs installation).
Is this a know problem or is there a solution for this?


Top
   
PostPosted: Sat Feb 18, 2017 8:52 am 
Offline

Joined: Sat Feb 18, 2017 8:50 am
Posts: 1
becker wrote:
I have problems to get CoDeSys.OPC.DA to install correctly on Windows10, Windows2012R2 and Windows8.1.
On all OS the install seems ok, even when testing with test client (KEPWare test client) but other clients (based on OPCLabs API) does not work.
The OPCLabs client work with other OPC servers on the very same machine (KEPWare OPC Server) but not CoDeSys. The one symptom that are the same on all machines I've done a test install are that the DCOM settings for CoDeSys are not there. We do not really use them as the configuration use "localserver" as host name, but again, the lack of DCOM config might just be a symptom, but the same settings are there for the KEPServer (and the OPCLabs installation).
Is this a know problem or is there a solution for this?

Hi Becker,
Why use OPC DA, when you can use OPC UA and avoid DCOM?
Look forward to maybe help you further on. Have a great and sunny weekend.
Peter Grote

Sendt fra min SM-A700F med Tapatalk


Top
   
PostPosted: Mon Feb 20, 2017 10:15 am 
Offline

Joined: Thu Feb 09, 2017 3:30 pm
Posts: 3
peterstroem wrote:
becker wrote:
I have problems to get CoDeSys.OPC.DA to install correctly on Windows10, Windows2012R2 and Windows8.1.
On all OS the install seems ok, even when testing with test client (KEPWare test client) but other clients (based on OPCLabs API) does not work.
The OPCLabs client work with other OPC servers on the very same machine (KEPWare OPC Server) but not CoDeSys. The one symptom that are the same on all machines I've done a test install are that the DCOM settings for CoDeSys are not there. We do not really use them as the configuration use "localserver" as host name, but again, the lack of DCOM config might just be a symptom, but the same settings are there for the KEPServer (and the OPCLabs installation).
Is this a know problem or is there a solution for this?

Hi Becker,
Why use OPC DA, when you can use OPC UA and avoid DCOM?
Look forward to maybe help you further on. Have a great and sunny weekend.
Peter Grote

Sendt fra min SM-A700F med Tapatalk


I will check with my suppliers if we can use OPC UA.
Thanks for the tip.


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 3 posts ] 

All times are UTC+01:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited